EKONOMİ
Yayınlanma : 03 Kasım 2025 15:20
Düzenleme : 03 Kasım 2025 15:20

14 yıl sonra büyük hamle: BofA yatırımcılarla buluşuyor, rekabette fark kapatma planları açıklanıyor!

14 yıl sonra büyük hamle: BofA yatırımcılarla buluşuyor, rekabette fark kapatma planları açıklanıyor!
Bank of America, 14 yıl sonra ilk kez yatırımcılarla buluşuyor. CEO Brian Moynihan, getirileri artırma ve rekabette öne çıkma stratejilerini açıklayacak. Yatırımcılar, bankanın anlaşma geliri ve varlık yönetimi alanlarındaki farkları kapatm

Bank of America (BofA), 2010 yılından bu yana CEO koltuğunda oturan Brian Moynihan önderliğinde, 14 yıl aradan sonra ilk kez yatırımcılarla kritik bir toplantı gerçekleştirecek. 5 Kasım'da Boston'da düzenlenecek bu özel buluşmada, bankanın küresel finans piyasalarındaki rekabetten kopmamak ve getirilerini artırmak için atacağı stratejik adımlar masaya yatırılacak.

GETİRİLERİ ARTIRMA BASKISI BÜYÜYOR

BofA yöneticileri, daha büyük rakipleri JPMorgan Chase'in gerisinde kalan getirilerini yükseltmek ve varlık yönetimi alanında daha güçlü bir konuma gelmek için yatırımcılardan gelen baskıyla karşı karşıya kalacak. 2011 yılından bu yana ilk kez düzenlenen bu toplantının, bankanın tüketici ve küçük işletmelere yönelik kredi verme konusundaki rekabet avantajlarını vurgulaması bekleniyor. Ancak yatırımcılar, bankanın anlaşma geliri ve yönettiği müşteri varlıkları gibi alanlarda JPMorgan ve Goldman Sachs gibi rakiplerinin gerisinde kalmasına dair endişelerini dile getiriyor.

MERRILL LYNCH SONRASI DÖNÜŞÜM VE GELECEK PLANLARI

CEO Brian Moynihan, 2008 mali krizi sonrası devraldığı bankayı, Merrill Lynch'i bünyesine katarak ve hükümetin kurtarma paketini geri ödeyerek önemli bir dönüşümden geçirdi. 'Sorumlu büyüme' mottosuyla istikrarlı bir işletmeci haline gelen Moynihan ve liderlik ekibinin, bankanın mevcut yatırımlarından daha fazla gelir elde etme yollarını yatırımcılara açıklaması bekleniyor. Üçüncü çeyrekte yüzde 15,4 olan maddi öz sermaye getirisi (ROTCE) hedefinin, JPMorgan'ın yüzde 20'lik performansının altında kalması analistleri düşündürüyor. Wells Fargo analisti Mike Mayo'ya göre, BofA'nın aşırı riskten kaçınması kredi verme ve yatırım bankacılığı fırsatlarını kaçırmasına neden olmuş olabilir. Mayo, BofA'nın yüzde 16 ila 18 arasında bir getiri hedeflemesi gerektiğini vurguluyor.