Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'de 7. haftada oynanan maçlar sonrasında disiplin ihlallerinde bulunan 11 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.
DİSİPLİN İHLALLERİ
Alanyaspor, Galatasaray, Gaziantep FK, Trabzonspor, Konyaspor, Kayserispor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kocaelispor, 'çirkin ve kötü tezahürat' gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi. Galatasaray, Gaziantep FK, Kayserispor ve Kocaelispor ise 'saha olayları'ndan da yargılanacak. Gaziantep FK ayrıca 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle de sevk edildi. Antalyaspor ise 6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle 'takım halinde sportmenliğe aykırı hareket' ile PFDK'ya gönderildi.
YÖNETİCİLERE VE FUTBOLCULARA CEZA YOLDA
Başakşehir Kulübü ve kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ, 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi. Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım da aynı gerekçeyle tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi. Kayserispor Kulübü idarecisi Mustafa Baki Ersoy ise 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'tehdidi' nedeniyle 30.09.2025 tarihine kadar tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi. Gençlerbirliği Kulübü futbolcuları Franco Daryl Tongya Heubang ve Sekou Koita da Kayserispor müsabakasındaki 'kural dışı hareketleri' nedeniyle disipline gönderildi.



