Davutoğlu'ndan Erdoğan'a seçim çağrısı! Davutoğlu'ndan Erdoğan'a seçim çağrısı!

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek imzasıyla CHP'li belediyelere, "Kayırmacılık, Şatafat ve İsrafla Mücadele" genelgesi gönderildi.

Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek imzasıyla CHP'li belediyelere "Kayırmacılık, Şatafat ve İsrafla Mücadele" genelgesi gönderildi. Genelgede, belediyelerin kaynaklarının doğru ve halktan yana kullanımı, kayırmacılıktan kaçınılması, şatafattan uzak durulması ve kamu kaynaklarının etkin kullanımına özen gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

Genelgede ayrıca, kamu yönetiminde kayırmacılık, şatafat ve israfla mücadelenin temelini oluşturacak ilkelerin bütüncül bir şekilde ele alınması gerektiği belirtildi. Kamu kaynaklarının amacına uygun, etkin, verimli ve dengeli kullanımının temel bir ilke olduğu ve bu ilkenin belediyeler için büyük bir sorumluluk olduğu vurgulandı.

Belediyelerin yapacakları harcamalarda, ihale ve kamu alımlarında israfı önleyici ilkelere riayet etmeleri gerektiği ifade edildi. Ayrıca, ihale süreçlerinde şeffaflığa önem verilmesi, temsil ve tanıtım törenlerinde şatafattan kaçınılması, taşıtların etkin şekilde kullanılması, atamalarda ve işe alımlarda kayırmacılığa yol açılmaması gerektiği vurgulandı.

Sonuç olarak, belediyelerin kamu kaynaklarını israf etmeden ve şeffaf bir şekilde kullanmaları, şatafattan kaçınmaları ve kayırmacılığa izin vermemeleri gerektiği belirtildi.