Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, tüm siyasi partilere birleşme çağrısında bulundu.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı’nın 2’nci Olağan Kongresi, bir otelin toplantı salonunda gerçekleşti.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin aktardığı bilgilere göre Davutoğlu birleşme çağrısında bulundu.

* “Konya’yı oy deposu olarak görüyorlar. Ben kimseyi terk etmedim. Ben devlete bağlılığımı terk etmedim. Ama siz bizleri terk edenleri seçerseniz ülkeyi bu hale getirirler. Bir şiirle olmaz bu işler. Bütün gelecek gönüllülerine selam ediyorum. Allah sizden razı olsun. Konya’yı teknoloji, sanayi merkezi yapacaktık. Şimdi ne var Konya’da? Belediyenin hizmet binası yok. Bir kısmı kiralık alanlarda çalışıyor. Konya yemyeşil olacak demiştik. Parsel parsel satıldı. Onlar anca doların yeşilini görürler. Bunlar demiş ki ‘Benim ülkem, şahsımın memleketi…’ Öyle değil. Bizim şehrimiz Erbakan’ın şehri. Benim hizmetkâr olduğum şehir.

Devlet Bahçeli “yerel halk” söylemi üzerinden Bakan Şimşek’i eleştirdi Devlet Bahçeli “yerel halk” söylemi üzerinden Bakan Şimşek’i eleştirdi

* Türkiye için mazlumlar için mücadele edeceğiz. Konya’yı uyuşturucudan silip temizleyeceğiz Allah’ın izniyle. Onlar devleti de millet menfaatini de terk ettiler. Artık uyanın. Gözünüzü açın. 2 şiir bir marş okuyanların, 2 ayet, bir hadis okuyanın millet davası olduğunu düşünmeyin. Bakın ne çıkarı var. Ceplerini dolduranlara bakın. Dinle maneviyatla sizi aldatmasınlar. Onların meselesi ceplerini, iktidarlarını korumaktır. Ben liderlik peşinde değilim. Makamlar sizin olsun, millet bize yeter. Bir ilim adamı olarak susacaktım. Nasıl susacaktım? Gelecek ailesinin yüreği açıktır. Konya’yı fuhuştan, uyuşturucudan temizleyeceğiz. Konya için yeni bir başlangıç lazım. Bunu bütün partilerden rica ediyorum. Konya için birleşme çağrısında bulunuyorum. Geçmişi bir kenara bırakalım. Küçük hesaplar yapmayalım.” Dedi.