Elazığ'da AKP'li Belediye Başkanı Enis Doğan, 'Cemre Operasyonu' adı altında düzenlenen operasyonda 'fuhuş' suçlamasıyla tutuklandı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından yürütülen operasyon, kent merkezinde bulunan 5 farklı otel ve pansiyonda gerçekleştirildi.

İHA'nın aktardığına göre, "bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek, aracılık etmek veya yer temin etmek" suçunu işledikleri tespit edilen işletme yetkilisi 5 şüpheli şahıs, eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan 4'ü, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Taksim terör saldırısı davasında karar Taksim terör saldırısı davasında karar

Tutuklananlar arasında, AKP'li Mollakendi Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan da bulunuyor. Doğan'ın, kent merkezinde daha önce yurt olarak kullanılan ve sonradan otele dönüştürülen mekânda 'fuhuş' yaptırdığı gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi.

Gözaltına alınan diğer 4 zanlının ise güzellik merkezi adı altında 'fuhuş' yapılan merkezde yakalandıkları bildirildi. Bu kişilerin, merkezde çalışan kadınları masaj adı altında "fuhuşa teşvik etmek" suçundan tutuklandıkları ifade edildi.

Operasyonda, para karşılığında kadınlarla cinsel ilişkiye giren 128 kişiye idari para cezası uygulanırken, belediye başkanına ait otel ve güzellik merkezlerinin mühürleneceği kaydedildi. Skandal olay, şehirde büyük yankı uyandırırken, yerel yetkililerin olaya ilişkin daha fazla açıklama yapması bekleniyor.