California Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterilerine polis müdahalesi California Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterilerine polis müdahalesi

Fransız hükümetinin, çiftçilerin kullandığı dizel yakıta yönelik devlet sübvansiyonlarını kademeli olarak azaltma planından vazgeçtiğini açıklamasına rağmen, başkent Paris’i bağlayan çevre yollarında kamyon ve traktörleriyle bekleyen tarım sektörü çalışanları eylemlerini pazartesi günü sürdürme tehdidinde bulunuyor.

Genç Çiftçiler Sendikası, pazarı pazartesiye bağlayan gece başkent Paris’in çevre yollarını trafiğe kapatacakları tehdidinde bulundu.

Genç Çiftçiler Sendikası yöneticisi Maxime Buizard, basına yaptığı açıklamada başkent Paris bölgesindeki eylemlerinin en az beş gün süreceği uyarısını yaptı.

Çiftçiler "Paris'i abluka altına almak" istediğini açıkladı

Genç Çiftçiler Sendikası, Paris ve çevresini yarın akşamdan itibaren "abluka altına almak" istediğini duyurdu.

Paris ve çevresine kimsenin ve hiçbir şeyin girmesine ya da buradan çıkmasına izin vermeyeceklerini belirten sendika, bölge sakinlerine evden çalışma çağrısında bulundu.

Sendika, farklı ürünlerde kıtlık oluşturmak istendiğini savundu.

Ülke genelinde çiftçiler, Toulouse, Agen, Beauvais, Rennes gibi çok sayıda kentte gelirlerinin az olmasını ve hükümetin tarım politikasını protesto ediyor.

Çiftçiler hükümetin taleplerine kulak vermesi için traktörleriyle günlerdir yol ve otoyolları trafiğe kapatıyor.