Tesla, Türkiye'de Avrupa satışlarını geride bıraktı

  • 5 / 1 Tesla, Türkiye'de Avrupa satışlarını geride bıraktı 0

    Elektrikli otomobil devi Tesla, Ağustos ayında Türkiye'de gerçekleştirdiği satışlarla Avrupa'daki toplam satış rakamlarına neredeyse ulaştı. Yüzlerce bayisi bulunan rakip markaların satışlarını, sınırlı personeliyle geride bırakan Tesla'nın başarısı dikkat çekti. Türkiye otomobil pazarı Ağustos ayında da büyümesini sürdürdü; otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 12,78, otomobil pazarı yüzde 18,7 artış gösterirken, hafif ticari araç pazarı yüzde 6,77 oranında azaldı.

  • 5 / 2 Tesla, Türkiye'de Avrupa satışlarını geride bıraktı 1

    Dijitalleşmenin etkisiyle otomotiv sektöründe satış temsilcilerinin önemi azalıyor. Alıcılar artık dijital mecralar üzerinden şeffaf bir şekilde işlem yapmayı tercih ediyor ve satış temsilcilerinin ikna kabiliyetine daha az önem veriyorlar. Bu durum, yakın gelecekte bayilik sisteminin ortadan kalkması ve distribütörlerin doğrudan satışlara geçmesi ihtimalini güçlendiriyor.

  • 5 / 3 Tesla, Türkiye'de Avrupa satışlarını geride bıraktı 2

    Tesla, Ağustos ayında 8 bin 730 adet araç satarak aylık bazda tarihi yüksek seviyeye ulaştı. Daha önceki rekor Haziran 2025'te 7 bin 235 adet satışla gerçekleşmişti. Özel Tüketim Vergisi artışına rağmen bu başarı elde edildi. Sınırlı çalışan sayısıyla bu satış hacimlerine ulaşan Tesla'nın Türkiye'deki karlılığının da maksimum seviyeye çıktığı belirtiliyor. Rakip markalar, yüzlerce bayiye rağmen internet üzerinden satış yapan Tesla'ya yaklaşamadı.

  • 5 / 4 Tesla, Türkiye'de Avrupa satışlarını geride bıraktı 3

    Ağustos ayında Avrupa genelinde Tesla 8 bin 837 adet araç satarken, Türkiye'de sadece Model Y modeliyle 8 bin 730 adet satış gerçekleştirildi. Bu rakam, Avrupa satışlarına neredeyse eşit. Renault, 7 farklı araç modeliyle 9 bin 561 adet satış yaparak birinci olurken, Fiat 5 bin 951 ve Volkswagen 5 bin 602 araç satışı ile ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Togg ise Ağustos ayında bin 249 adet araç satışı gerçekleştirdi, bu rakam Temmuz ayındaki 2 bin 720 adetlik satışın altında kaldı.

  • 5 / 5 Tesla, Türkiye'de Avrupa satışlarını geride bıraktı 4