Suriye'den gelen görüntüler tüyleri diken diken etti: Türkiye'nin tek sınır ötesi toprağı tehlikede mi?

  • 5 / 1 Suriye'den gelen görüntüler tüyleri diken diken etti: Türkiye'nin tek sınır ötesi toprağı tehlikede mi? 0

    Suriye ordusu tarafından YPG/SDG terör örgütünden temizlenen Karakozak köyü civarındaki Süleyman Şah Türbesi bölgesinden çarpıcı havadan görüntüler paylaşıldı. Görüntüler, terör örgütünün Karakozak Köprüsü'nü imha etmek amacıyla patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırıyı gözler önüne sererken, köprünün üst kısmının hasar görmesine rağmen kısmen ayakta kaldığı görüldü. Suriye ordusu, köprüyü yeniden işler hale getirmek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

  • 5 / 2 Suriye'den gelen görüntüler tüyleri diken diken etti: Türkiye'nin tek sınır ötesi toprağı tehlikede mi? 1

    Bölgede güvenliği sağlamak ve olası tehditleri ortadan kaldırmak amacıyla Suriye ordusu, teröristlerin yerleştirdiği mayın ve diğer patlayıcı düzenekleri etkisiz hale getirmek için kapsamlı bir operasyon başlatmış durumda. Bu çalışmalar, bölgenin istikrarı ve güvenliği için büyük önem taşıyor.

  • 5 / 3 Suriye'den gelen görüntüler tüyleri diken diken etti: Türkiye'nin tek sınır ötesi toprağı tehlikede mi? 2

    Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin dedesi Süleyman Şah'ın kutsal emaneti olan türbe, tarih boyunca stratejik bir öneme sahip olmuştur. 1921 tarihli Ankara Antlaşması ile bu bölge Türkiye Cumhuriyeti toprağı olarak tescil edilmiş ve Türk askerlerinin daimi nöbeti güvencesi altına alınmıştır. Bu hukuki statü, Süleyman Şah Türbesi'ni, Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları dışındaki tek egemen toprağı konumuna getirmektedir.

  • 5 / 4 Suriye'den gelen görüntüler tüyleri diken diken etti: Türkiye'nin tek sınır ötesi toprağı tehlikede mi? 3

    Suriye'deki iç savaş sırasında, özellikle 12 Mart 2014'te DEAŞ ile ÖSO arasındaki şiddetli çatışmaların ortasında kalan türbe ve çevresi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 22 Şubat 2015'te gerçekleştirdiği Şah Fırat Operasyonu ile güvenliğe alınmıştır. Bu operasyonun ardından, türbe ve karakol binaları, Süleyman Şah'ın kabriyle birlikte Suriye'nin Eşmesi köyünün kuzeyine nakledilerek geçici bir güvenli bölgeye taşınmıştır.

  • 5 / 5 Suriye'den gelen görüntüler tüyleri diken diken etti: Türkiye'nin tek sınır ötesi toprağı tehlikede mi? 4