Merve Tekin: Şehitlerin emanetlerine sahip çıkıyor
- 3 / 1
Erzurum'da yaşayan 1 çocuk annesi Merve Tekin'in şehitlere olan ilgisi, çocukluk yıllarında başladı. Bayrak gördüğünde duygulanan, şehit haberlerinden etkilenen ve dedesiyle birlikte izlediği ‘Sakarya Fırat’ dizisinden ilham alan Tekin, bu sevgiyi yıllar içinde sosyal projelere dönüştürdü. 2019 yılında şehit Muhammed Ferdi Güntekin'in mavi beresini alarak emanet toplamaya başlayan Tekin, şehitlere ait üniforma, cüzdan, tespih, bere, damatlık ayakkabısı ve son giydikleri tişört gibi kişisel eşyaları topladı. Özel bir oda oluşturarak bu eşyaları muhafaza eden Tekin, 'Bu oda onlara ait. Onlar burada yer, içer, sohbet eder. Ben de zaman zaman kapılarını çalıp selam veririm' dedi.
- 3 / 2
Şu anda askerlik görevini yapan kardeşinin, 'Abla, ben de şehit olursam şu köşe benim olsun' dediğini anlatan Tekin, emanetlerin kendisinden sonra müzeye değil, ailesine kalmasını istiyor. Çok sayıda şehidin eşyasına ev sahipliği yapan evinde, şehit aileleriyle sosyal medya üzerinden iletişim kurduğunu belirten Tekin, maddi beklenti içinde olmadığını, sadece emanetlere sahip çıkmak istediğini vurguladı. Evindeki odanın, kendisi ve ailesi için manevi bir merkez olduğunu söyleyen Merve Tekin, 'Benim çocukken kendime ait bir odam yoktu ama şehitlerime ait bir odam var. Gerekirse mutfakta yatarım ama o odaya dokunmam' diye konuştu.
- 3 / 3
Tekin, bugüne kadar şehitler adına Erzurum'da ve çeşitli illerde kütüphaneler, abdesthaneler ve okul kapılarına giydirme çalışmaları gerçekleştirdi. Gençlerin milli ve manevi duygularını güçlendirmeyi amaçladığını belirten Tekin, 'Vatanınızı eşinizi, sevgilinizi sever gibi sevin ki bir yurdunuz olsun' ifadelerini kullandı. Şehit ailelerinin kendisini bir evlat gibi görmesinden onur duyduğunu belirten Tekin, 'Ben Merve Tekin olarak değil, şehitlerin emanetlerine sahip çıkan biri olarak anılmak istiyorum. En büyük arzum, bu dünyada değilse bile ahirette onlarla beraber olabilmek, şefaatlerine nail olabilmektir. Allah nasip ederse, bir gün ben de ahiret şehidi olmak istiyorum' şeklinde konuştu.







