İsrailli aktivist Noya Tsiyon, kendi ölüm haberini izleyince şok yaşadı
- 3 / 1
İran'daki protestoların ardından bazı İsrail medya kuruluşları, ölü sayısıyla ilgili doğrulanmamış ve abartılı bilgiler yayımlamaya başladı. Bu durum, İsrailli aktivist Noya Tsiyon'un kendi ölüm haberini izleyerek büyük bir şok yaşamasına neden oldu.
- 3 / 2
Özellikle Kanal 12, İsrailli aktivist Noya Tsiyon'un fotoğrafını, İran protestolarında yaşamını yitirenler arasında gösterdi. Kanal 12, haberinde İran'daki protestolar sırasında Yahudi kökenli dört kişinin hayatını kaybettiğini iddia ederken, internet kesintileri nedeniyle bu bilgilerin doğrulanamadığını öne sürdü. Bu iddia hızla diğer medya kuruluşları ve gazeteciler arasında yayıldı. Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Kanal 14, herhangi bir kaynağa dayanmadan İran'daki ölü sayısının 36 bine ulaştığını ve Tahran'da bir Yahudi ailenin öldüğünü bildirdi.
- 3 / 3
Bu asılsız iddiaların ardından Noya Tsiyon, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir videoda hayatta olduğunu duyurdu. Evinde olduğunu ve kendi ölüm haberini izlerken büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade eden Tsiyon, videoda spor yapmak için dışarı çıkacağını söyledi. Ayrıca, İran'da hiçbir akrabası veya tanıdığı olmadığını vurgulayarak, bu olayın İsrail'de büyük yankı uyandırmasına neden olduğunu belirtti. Bu durum, doğrulanmamış haberler yayan medya kuruluşlarına karşı hukuki adım atılması çağrılarına yol açtı.







