Hamilton'dan takıma tam uyum itirafı: 'En üst seviyedeyiz

  • 3 / 1 Hamilton'dan takıma tam uyum itirafı: 'En üst seviyedeyiz 0

    Formula 1'in tecrübeli pilotlarından Lewis Hamilton, yeni takımı Ferrari'deki uyum sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. ABD'deki sporun giderek yükselen popülaritesine dikkat çeken Hamilton, "2007'den beri bu spordaki gelişimi görmek inanılmaz. Amerika'da spor kültürü oldukça güçlü ve taraftar ilgisi her yıl artıyor. Artık üç yarış düzenleniyor olması, sporun ne kadar ilerlediğini gösteriyor," dedi. Miami Grand Prix'sinin zorlu koşullarına da değinen pilot, "Burası çok sıcak ve nemli. Sürücüler için fiziksel olarak oldukça zorlayıcı bir yarış çünkü araç içindeki sıcaklığa bir de hava koşulları ekleniyor," diye ekledi.

  • 3 / 2 Hamilton'dan takıma tam uyum itirafı: 'En üst seviyedeyiz 1

    Yeni teknik düzenlemelerin etkileri konusunda temkinli bir duruş sergileyen Hamilton, "Kuralların tamamen işlevsiz olduğunu söylemem, sezon içinde gelişmeye devam edeceklerdir. Simülatörde denedim ve büyük bir fark göremedim. Gerçek etkisini pistte, özellikle sıralama turlarında göreceğiz," şeklinde konuştu. Geçtiğimiz yarışlarda yaşadığı düzlük hızı sorununa da değinen Hamilton, "Araştırmalarımız güç ünitesinden değil, sistemlerin birleşiminden kaynaklanan bir kayıp olduğunu gösterdi. Bu da tur başına yaklaşık 0.8-0.9 saniyelik bir kayıp yaratıyordu. Geliştirme aşamasında ekip inanılmaz bir iş çıkardı ve kendimi yenilenmiş hissediyorum," ifadelerini kullandı.

  • 3 / 3 Hamilton'dan takıma tam uyum itirafı: 'En üst seviyedeyiz 2

    Yağmur ihtimaline karşı hazırlıklı olduğunu vurgulayan Hamilton, bu sezon daha önce hiç yapmadığı kadar ıslak zemin testi yaptığını belirtti. Fiorano ve Barcelona'daki testlere dikkat çeken pilot, "Bu açıdan avantaj olabilir ama yine de tam olarak ne olacağını yaşamadan bilemeyiz," dedi. Pilotların lastiklerden şikayetçi olduğunu ve tutuş seviyelerinin düşük olduğunu belirten Hamilton, "Eskiden yağmurda harika yarışlar yapabiliyorduk, şimdiyse piste çıktığınızda neredeyse hiç tutuş yok. Bu da işleri zorlaştırıyor," diye ekledi. Miami'deki araç geliştirmelerinin de rekabeti etkilediğini söyleyen Hamilton, Ferrari'nin güç tarafındaki açığının kısa vadede kapanmasının zor olduğunu ve rakiplerle aradaki farkı kapatmak için iki katı çalışmak gerektiğini vurguladı. Takımla olan uyumunun ise şu anda 'en üst seviyede' olduğunu belirten Hamilton, "Takıma alışmak zaman aldı ama şu anki uyumumuz, şimdiye kadarki en iyi seviyede. Bu yüzden mutluyum," diyerek memnuniyetini dile getirdi. FIA ve Formula 1 yönetimiyle daha yakın bir iş birliği çağrısında bulunan Hamilton, teknik konularda pilotların geri bildirimlerinin daha fazla dikkate alınması gerektiğini savundu.