Faizlerde İndirim Döngüsü Başladı: Yılmaz'dan Ekonomik İyileşme Müjdesi
- 3 / 1
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinde enflasyondaki düşüşe paralel olarak faiz oranlarında bir indirim sürecinin başladığını ve hem küresel hem de yerel finansal koşulların iyileşme göstereceğini müjdeledi.
- 3 / 2
Yılmaz, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) meclis toplantısında yaptığı konuşmada, iş dünyasının kendileri için vazgeçilmez bir paydaş olduğunu ve kamu politikalarının belirlenmesinde, özellikle orta vadeli program gibi çalışmalarda iş dünyası örgütleriyle istişareye büyük önem verdiklerini belirtti. İş dünyasının geri bildirimlerinin dikkate alındığını ve seslerine kulak verildiğini vurguladı.
- 3 / 3
Uygulanan ekonomik programın, özellikle emek yoğun sektörlerdeki iş dünyası üzerindeki etkilerinin bilincinde olduklarını dile getiren Yılmaz, her programın olumlu etkilerinin yanı sıra bazı yan etkileri de olabileceğini, ancak ana resmi ve genel iyiliği göz ardı etmeden bu yan etkiler için tedbirlerin alındığını söyledi. Tekstil, konfeksiyon ve mobilya gibi hassas sektörlerde istihdamı koruyan şirketlere yönelik başlatılan destek programının kapsamının genişletildiğini ve kişi başı destek miktarının artırıldığını aktardı. Sektörel gelişmeleri yakından takip ederek imkanlar dahilinde gerekli önlemlerin alınmaya çalışıldığını ekledi.







