Artvin pazarlarında fiyatlar yükseliyor, satışlar durgunlaşıyor

  • 3 / 1 Artvin pazarlarında fiyatlar yükseliyor, satışlar durgunlaşıyor 0

    Kış mevsimi yaklaşırken Artvindeki pazarlarda kışlık ürünler tezgâhlarda yerini aldı, ancak yüksek fiyatlar ve düşük alım gücü nedeniyle satışlar beklenenin altında kaldı. Vatandaşlar gelirlerinin yetersizliğinden şikayet ederken, pazarcılar da bu durumdan olumsuz etkilendi. Ürünlerin doğal ve yerel üretim olmasına rağmen, enflasyonun artışı alışverişi zorlaştırıyor.

  • 3 / 2 Artvin pazarlarında fiyatlar yükseliyor, satışlar durgunlaşıyor 1

    Pazarcı Hülya Dokur, ürünlerin fiyatlarının neden yüksek olduğunu anlattı ve iklim şartlarının zorluklarına dikkat çekti. Barbunya gibi ürünlerin kilosu 300 lira olurken, fasulye 150 lira bandında seyrediyor. Vatandaşların maaşlarındaki artışın enflasyona yetişememesi, alışverişi sınırlıyor ve bu durum hem satıcıları hem de alıcıları zorluyor.

  • 3 / 3 Artvin pazarlarında fiyatlar yükseliyor, satışlar durgunlaşıyor 2

    Diğer pazarcılar gibi Erol Atasay da işlerin durgunluğundan bahsederek, kestane ve ceviz gibi ürünlerin fiyatlarının da yüksek olduğunu belirtti. Zafer Partisi Artvin İl Başkanı Gökhan Aktan, iktidarın ekonomik politikalarını eleştirerek, alım gücünün azalmasının halkı ucuz beslenmeye yönlendirdiğini ifade etti. Umarım kısa sürede iyileşme sağlanır ve dengeli bir piyasa oluşur.