Kara para aklama suçlamasıyla aranan ve ABD'de bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'deki Türk Günü yürüyüşüne katılarak dikkatleri üzerine çekti. CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'un görüntülediği Korkmaz, "2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim" dedi.

"HERHANGİ BİR GİZLENME, KAÇMA DERDİ YOKTU"
Sezgin Baran Korkmaz'ı görüntüleyen Yunus Paksoy, Korkmaz'ın oldukça rahat olduğunu belirterek, "Herhangi bir şekilde gizlenme, kaçma derdi yoktu. Kalabalığın içinde gayet rahat dolaşıyordu, çok keyifliydi. Ben yanına gidip sorduğumda da gülerek, kahkaha atan bir insan profili verdi" ifadelerini kullandı.

"BENİM ALNIM AK OLMAZSA SOKAĞA ÇIKAMAZDIM"
Korkmaz, bir televizyon kanalında kendisiyle ilgili yapılan açıklamalara canlı yayında yanıt verdi. ABD'de hakkında gizli yürütülen bir soruşturma olmadığını belirten Korkmaz, "Benim hakkımda ABD'de yürütülen herhangi bir gizli soruşturma yok, buna garanti verebilirim. Benden ikinci bir Reza Zarrap davası çıkmaz. O memlekete yaptığım hizmeti, memleketimin topraklarına ayağımı bastığımda anlatacağım. Benim alnım ak olmazsa sokağa çıkamazdım" dedi.

"TÜRKİYE'DEN FİRAR ETMEDİM"
Korkmaz, Türkiye'den kaçmadığını vurgulayarak, "Türkiye'den firar etmedim. Ben yurt dışındayken benim hakkımda yakalama kararı çıktı. Türkiye'deyken hakkımda yakalama kararı ya da yurt dışı yasağı yoktu. Avukatlarım 2020 Mayıs ayında Türkiye'deki mahkemeye 'Müvekkilim hakkındaki tutuklama kararını kaldırın, müvekkilim ülkesine gelip ifade versin' dedi. Mahkeme bunu kabul etmedi" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMDE AYNI SUÇTAN İKİ KEZ YARGILANAMAM"
Avusturya'da yakalanarak ABD'ye iade edilen Korkmaz, sürecin detaylarını da paylaştı: "Avusturya'nın beni ABD'ye iade etmesinin ardından, burada yargılanmam devam ediyor. Eğer para aklama suçlamasından jüri önünde suçsuz bulunursam, ülkeme döndüğümde aynı suçtan Türkiye'de yeniden yargılanamam."

Korkmaz'ın bu açıklamaları, Türkiye'deki hukuk sürecinin nasıl şekilleneceği konusunda merak uyandırıyor. Kendisinin Türkiye'ye dönüş tarihi ve dönüşünden sonra yaşanacaklar, kamuoyu tarafından yakından takip edilecek.

Türk Hava Kuvvetleri Kıbrıs adasının güneyinde! Türk Hava Kuvvetleri Kıbrıs adasının güneyinde!

Editör: Burak Hakkı Polat