İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, CBS televizyonunda yayınlanan "60 Dakika" programında faiz indirimleri ve ekonomik duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Powell, enflasyonun düşük olduğunu belirtirken, iş gücü piyasasının güçlü olduğunu ve ekonominin sağlam bir hızda büyüdüğünü ifade etti. Ancak, "işin henüz tamamlanmadığını" vurgulayarak faiz indirimine ne zaman başlanacağına dikkatli yaklaşacaklarını belirtti.

Powell, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düştüğüne dair daha fazla kanıt görmek istediklerini belirterek, "Biraz güvenimiz var. Güvenimiz artıyor. Faiz oranlarını düşürmeye başlamak gibi çok önemli bir adımı atmadan önce biraz daha güven istiyoruz" diye konuştu. Faiz indiriminin zamanlamasının ekonominin durumuna bağlı olacağını belirten Powell, "Yapabileceğimiz en iyi şey, çok erken hareket etme riskini çok geç hareket etme riskine karşı tartmak ve bu kararı gerçek zamanlı olarak vermektir" dedi.

Fed Başkanı, faiz indirimine geçişin verilere bağlı olacağını belirtti ve "O zamanın" geldiğini söyleyebileceklerini ifade etti. Powell, "Doğru zamanı seçmeye çalışıyoruz" dedi ve faiz indirimlerinde çok erken harekete geçilmesi veya geç kalınması durumlarında ortaya çıkabilecek riskleri değerlendirdiklerini belirtti.