Mehmet Şimşek'ten "Türk Yatırım Fonu" açıklaması Mehmet Şimşek'ten "Türk Yatırım Fonu" açıklaması

Fatih Portakal Sözcü Tv canlı yayınında asgari ücret konusunda kendisine gelen bilgiyi paylaştı.

Asgari ücret deyince tabii ya belli oldu mu diyeceksiniz? Hayır aslında belli olmadı. Peki diyeceksiniz ki acaba şu rakam kabul edilebilir mi? Bu rakamı bugünlerde çok duymaya başladık. Ergün Atalay 18.000 TL’yi telaffuz etti. Geçen sene çok arada kalmıştı.

Şöyle bir şeyler de geldi kulağıma aslında, gerçeği söyleyecek olursam. Belki 18 bine yaklaşabilirmiş. Neden? Ergün Bey’in gönlünü almak için. belki de TÜİK başkanının gönlünü almak için ondan yüksek böyle bir rakam açıkladı diye göreceğiz. %55 zam yapılır mı bilmiyorum ama Ergün Bey dedi ki, Türk iş, işçinin başındaki kişi 18.000 TL istiyoruz. Çok ihtimal vermiyorum ama tartışılan bir rakam oldu.

Şöyle bir bakıyorum Ergün Atalay’da yaşlandı. Kaç yıldır Türk-İş’in başında gördünüz mü, baktınız mı? Yıllardır, en az bir 10 sene vardır herhalde, Atalay, Türk-İşi’n başında, işçi konfederasyonunun ve her aralık ayı geldiğinde de ömründen ömür gidiyor Ergün bey'in. Bir kere konuşma fırsatı bulmuştum da “ya” demişti. “Çok zor bir süreçtir bu süreçler.”