Japonya’da et yiyen bakteri olarak adlandırılan hastalık, geçtiğimiz yıl 941 vakayla güncellenerek 2019’daki 894 vakalık rekoru geride bıraktı.

Kas gelişimi için hangi sporlar yapılmalı? Kas gelişimi için hangi sporlar yapılmalı?

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’ne göre, streptokok toksik şok sendromu (STSS) teşhisi konan hasta sayısı COVID-19 salgını sırasında azalmıştı, ancak doğrulanmış vakalar geçen yıl 941’e yükselerek 2019’da belirlenen 894 vakalık rekoru geride bıraktı.

STSS’ye esas olarak streptococcus pyogenes adı verilen ve daha çok A grubu streptokok olarak bilinen bir bakteri neden olur ve bu bakterinin özellikle çocuklar arasında boğaz enfeksiyonuna yol açtığı bilinmektedir. STSS vakalarının tahmini yüzde 30’u ölümle sonuçlanmaktadır çünkü semptomlar aniden kötüleşebilir.

Kawasaki Üniversitesi profesörü olan Takashi Nakano, “Bulaşıcı hastalıkları önlemek için elleri yıkamak ve yarayı temiz tutmak gibi normal önlemler alınmalıdır” diye konuştu. Sağlık Bakanlığı, yerel yönetimlerden varyantların belirlenmesi için STSS hastalarından alınan numuneleri analiz etmelerini istedi. STSS’ye yakalanan hastaların çoğu yaşlı vatandaşlardır ve bazı durumlarda, özellikle 30 yaşın üzerindeki yetişkinlerde enfeksiyon ölümcül olabilir.