Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Çam Sakura Hastanesi'nde geçirdiği KOAH tedavisi sonrasında hayatını kaybetti. 81 yaşındaki Eymür, solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Mehmet Eymür kimdir?

"SİBERAĞ-2" operasyonunda 82 gözaltı! "SİBERAĞ-2" operasyonunda 82 gözaltı!

Geçmişte önemli görevlerde bulunan Mehmet Eymür, 70'li yılların başında Ulaş Bardakçı ile birlikte Kızıldere'de gerçekleşen operasyonlara katıldı. 1983'te MİT Kaçakçılık Şubesi Başkanlığı'na atanarak önemli bir göreve getirilen Eymür, MİT'ten 1988'de ayrıldı. Ardından tekrar MİT'e dönen Eymür, 1995'te Kontrterör Daire Başkanlığı görevine getirildi. 1997'de ABD'ye gönderilen Eymür, bir yıl sonra Türkiye'ye döndü. MİT'ten uzaklaştırılan Eymür, Şeker Fabrikası'na atanarak emekli oldu. Emekliliğinin ardından ABD'de yaşayan Eymür, çeşitli dönemlerde Türkiye'deki olaylarla ilgili tartışmalı bilgileri içeren bir internet sitesi kurmuştu.

Mehmet Eymür, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da aralarında bulunduğu 19 sanığın yargılandığı 90'lı yıllardaki 18 faili meçhul cinayet davasında tanık olarak ifade vermişti

Editör: Burak Hakkı Polat