AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan atama ve görevden alma kararlarına göre, İzmir Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ömer Yahşi, resmi olarak atanarak görevine geri döndü. Yahşi, 2021 yılında Bakan Mahmut Özer döneminde görevden alınmış, ancak daha sonra Yusuf Tekin'in Milli Eğitim Bakanı olmasının ardından göreve vekil olarak atanmıştı.

Yahşi'nin görevden alınmasının nedeni olarak hakkındaki soruşturmalar gösterilmişti. Soruşturmalar arasında görevini kötüye kullanmaya dair iddialar ve TURKCELL A.Ş. tarafından öğrencilere yönelik verilen maddi destek fonlarının aile yakınlarının tatil giderlerinde kullanılması gibi konular bulunmaktaydı.

Bu atamaların yapıldığı süreçte, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Murat Mücahit Yentür ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne asaleten atanan Emre Çalışkan gibi isimler de daha önce yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelmişti. Yentür hakkında, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde düzenlenen kermeste yolsuzluk yaptığı iddiaları bulunmaktadır. Çalışkan ise Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri olduğu dönemde usule uygun olmayan işlemler ve ödemeler nedeniyle soruşturma geçirmişti.

21 ilde "Sibergöz-36" operasyonu 21 ilde "Sibergöz-36" operasyonu

Ayrıca, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin, sınav usulsüzlüğü ve bu duruma karşı çıkan Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş'ın ölümüyle ilgili suçlamalardan dolayı görevden alındığı biliniyor.