Londra'nın, Türkiye ile ekonomik ve siyasi alanlarda daha derin ilişkiler kurma eğilimini Cameron'un bakanlık döneminde sürdürmesi bekleniyor. Cameron'un başbakanlık görevinde, Recep Tayyip Erdoğan ile yakın ilişkiler kurmasının, bu dönemde olumlu etkileri olacağı öngörülüyor.

Dışişleri Bakanlığı: Filistin'i savunmaya devam edeceğiz Dışişleri Bakanlığı: Filistin'i savunmaya devam edeceğiz

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın eski İçişleri Bakanı Suella Braverman’ı görevden almak için yaptığı atamalar, Dışişleri Bakanlığı’nda önemli bir görev değişimine yol açtı. Sunak, Eylül 2022’den bu yana İngiliz diplomasisini yöneten James Cleverly’i İçişleri Bakanlığı’na getirdi, Cleverly’nin yerine de eski başbakanlardan David Cameron’u atadı.

David Cameron, Ankara'da tanınan bir lider ve 2010 yılında başbakanlık görevine başladıktan sonra Türkiye'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaretlerden birini gerçekleştirdi. Cameron, o dönemde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerde bulunmuş, görev süresi boyunca özellikle Erdoğan başta olmak üzere Türk liderleriyle çeşitli karşılıklı ziyaretlerde ve uluslararası toplantılarda bir araya gelmiştir. (BBC TÜRKÇE)

Editör: Haber Merkezi