Nefi Demirci son yolculuğuna uğurlanıyor Nefi Demirci son yolculuğuna uğurlanıyor

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Berlin'de gerçekleşen önemli bir görüşmenin ardından, Azerbaycan ile barış görüşmelerine devam edilme kararı alındığını duyurdu. Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un liderlik ettiği heyetler, dün ve bugün Berlin'de bir araya gelerek iki ülke arasında imzalanacak barış anlaşmasına yönelik taslak metin üzerinde çalıştı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, "Bakanlar ve heyetler, 'Ermenistan ile Azerbaycan arasında barışın ve iki devlet arasındaki ilişkilerin kurulmasına ilişkin ikili anlaşma taslağı'nın hükümlerine ilişkin görüşleri ele aldı. Açık konularda müzakerelerin sürdürülmesi hususunda karşılıklı mutabakata varıldığı" ifadelerine yer verildi.

Toplantı kapsamında bakanların, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile ikili ve üçlü görüşmelerde de bulunduğu kaydedildi. Bu gelişmeler, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın verdiği talimat doğrultusunda, Bayramov ile Mirzoyan'ın 28-29 Şubat'ta bir araya gelmesi kararıyla gerçekleşti. Görüşmeler, 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda ele alınan konuların bir uzantısı olarak değerlendiriliyor.