Haberhergun'ün haberine göre, 10 Aralık'ta Bakü'de Azad'lık Meydanı'nda Vatan Savaşı'nın zaferi için bir geçit töreni düzenlendi. Geçit törenine 3 binden fazla personel katıldı, yeni satınalınan modern askeri teçhizat, füze ve topçu teçhizatı, hava savunma sistemlerinin yanı sıra savaş gemileri de dahil olmak üzere 150 parçaya kadar askeri teçhizat gösterildi. Geçit töreninde ayrıca, Vatan Savaşı sırasında Azerbaycan ordusu tarafından düşmanın savaş alanında bırakıp kaçtığı savaş araçlarının da bir kısmı gösterildi. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte geçit törenindeki varlığı, Ermenistan tarafından düşmanca yorum yapılarak sunuldu. Resmi Ankara, Ermenistan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlama olasılığını telaffuz etse de, Ermeniler Türkiye'nin bu adımlarını düşmanca bir şekilde özetledi.

Rodina” parti üyesi Vardan Voskanyan'a göre, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın askeri geçit törenindeki varlığı, Ermenistan'a yönelik Azerbaycan-Türk askeri harekatlarının tamamlanmadığını gösteriyor: “Azerbaycan'daki askeri geçit, aynı zamanda halkımızın ahlaki ve psikolojik durumunu etkileme yaratma girişimi. Çökmekte olan ruh hallerini yerle bir etme isteğinden başka bir şey değil ”dedi Vardan Voskanyan. Parti temsilcisine göre, böyle bir eylem Ermenistan'da düşman devlete duyulan nefreti daha da artırıyor: “Ermenistan'da böyle bir nefret var ve bu nefretin nesnel nedenleri var, çünkü utanç verici barış belgesinin sonuçlanmasından sonra bile Azerbaycan tarafı Türkiye'nin desteğiyle savaşı psikolojik cephede eylemlerle yürütüyor. Bu, Azerbaycan-Türkiye ittifakının bizimle savaşı sona erdirmediğinin, sadece psikolojik platforma aktardığının ek bir göstergesi ”dedi. Acaba Ermenistan her konuda neden bu kadar ironik yanaşma tarzı sergiliyor? Azerbaycan'ın ana topraklarında, Şuşa'da bölücü rejim için cumhurbaşkanı seçimi yaparak, ant içme töreni gerçekleştirirken neden böyle bir psikolojik savaştan bahsetmediler? Ermeniler kanuna zıt bir şekilde Azerbaycan topraklarına Ermeni'leri yerleştirirken neden psikolojik durumdan bahis edilmiyordu? Bu psikolojik baskı değil miydi? Psikolojik savaş değil miydi? O zaman Ermeni halkı halk arasında nefretin şiddetlenmesinden endişe duymuyor muydu?

“Ermenistan'ın utancını kabul etmesi gerekiyor. Bir milyondan fazlaya mayil olan savaş araçlarını bırakıp kaçan ermeni askerleri, tuvalet klozetini taşımasını önemli kılıyordu... Voskanyan Ermeni'lerin haysiyetinden bahsederken iki kez düşünmeli, bu sözleri söylemeli. Çünkü 1500 askerin firar yaptığını düşünürsen, onlar da haysiyetin hiç “h" harfinin olmadığını bile görürsün. Voskanyan ayrıca, Faşist Almanya'sı ile doğrudan iş birliği yaptığını vurgulayarak, Memed Emin Rasulzade’nin anısını kirletti ve terörcü olarak tanınan Garegin Niğde ile karşılaştırmaya cesaret etti. -Böyle bir şekilde “düşünme yeteneği” ola bilir mi? Akıl olacak gibi değil. Memed Emin Rasulzade, Ermeniler onun ayakkabılarını temizlerken Azerbaycan'a bağımsızlık kazandırmış bir kişi. Şu anki Ermenistan hükümeti gibi Mamed Emin Resulzade bir teslimiyet yazısı imzalamadı, ancak sonuna kadar savaştı ... Paşinyan Ermeni'lerin ve parti çevrelerinde yer alan “ermeni aklında olan”ların utanç kaynağı olmasına rağmen,yine dee iftiraya doyamıyorlar... Griboyedov, zamanında “Ermeniler söyledikleri her şeye inanıyor ve bu onların başına dert olacak” demişti. Azerbaycan ve Türkiye'nin ise Resulzade gibi bir liderle Niğde gibi bir terörcüyü ayıramayan zihniyete sahip kafalara bundan sonra bir şey anlatacak ne arzusu, ne de zamanı yok...

Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı

Kaynak: Haberhergün