Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya mitinginde Yeniden Refah Partisi'ni hedef alan sert açıklamalarına Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'dan sert bir yanıt geldi. Erbakan, Gaziantep'te düzenlediği basın toplantısında, "Herhangi birini kazandırmak veya kaybettirmek amacıyla seçime girmiyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak, her yerde sadece kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz" ifadeleriyle Erdoğan'ın eleştirilerini geri çevirdi.

Erbakan, "Seçimlerin favori partisi olmamız, milletimizin 'Yeniden Refah' diyor olması, partimize duyulan ilgiyi gösteriyor" diyerek partisinin genel durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Üye sayısındaki önemli artışa vurgu yapan Erbakan, "6 ayda 265 binden 460 bine üye sayımızı getirdik. Bu, yüzde 80 büyüme demektir. Günde 2500 üye kaydı yapıyoruz. Milletimiz, uzun yıllardır sürdürülen ekonomik politikaların sıkıntısını yaşıyor. Ahlaklı belediyeciliği benimsemek ve hakim kılmak için seçime giriyoruz" şeklinde konuştu.

Erbakan'dan Bahçeli'ye yanıt: Dedem yaşında... Erbakan'dan Bahçeli'ye yanıt: Dedem yaşında...

Seçimlere katılım ve aday çıkarma konusundaki eleştirilere de yanıt veren Erbakan, "Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz. Diğer partiler de aynı amacı taşıyor. Bu, demokratik bir seçim sürecine uygun bir yaklaşım değildir. Her parti, istediği bölgeden seçime girebilmelidir" diyerek demokratik haklara vurgu yaptı.