BBC Türkçe’nin aktardığına göre, ziyaret için Berlin'de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyareti Almanya’da tepkiyle karşılandı. Alman ARD televizyonunun internet sitesinde bugün yayımlanan haberde “Başbakanlıkta bir Hamas sempatizanı” başlığı kullanıldı. Aynı haberde şu ifadelere yer verildi: “Erdoğan NATO üyesi bir ülkenin cumhurbaşkanı. Ona ihtiyaç duyuluyor. Belki, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasına arabuluculuk etmek için. Ayrıca Türkiye hala, düzensiz göçe karşı bir şey yapılmak istendiğinde önemli bir rol oynuyor. Ama Berlin’de pek çok kişi bugün, her ikisi kameralar ve mikrofonlar karşısına geçtiklerinde, Başbakan Scholz’un net bir beyanda bulunmasını bekliyor.”

Almanya’nın en çok satan bulvar gazetelerinden Bild, Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili haberini “Bugün bir Erdoğan skandalı mı yaşanacak?” başlığıyla yayımladı.

Haberde, Hamas’ı “kurtuluş örgütü” olarak nitelendiren Erdoğan’ın son dönemde İsrail’e yönelik nefret dili kullandığı, bu söylemin Almanya’da kaygıyla karşılandığı belirtildi.

Bild gazetesi, Erdoğan’ın bu söylemlerinin, Almanya’daki Türkler arasında benimsenmesi ve yayılmasının endişe kaynağı olduğuna dikkat çekti,

İyi Parti’de istifalar devam ediyor İyi Parti’de istifalar devam ediyor

Haberde, Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili olarak Berlin’de büyük bir gerginliğin hakim olduğuna, siyasi bir skandalın patlak vermesinden de yine büyük bir endişe duyulduğuna işaret edildi.

Bu endişe nedeniyle ziyaretinin kapsamının sınırlandırıldığı, önceki ziyaretlerin aksine bu kez salon konuşmalarının, toplantıların öngörülmediği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi