İyi Parti’de istifalar devam ediyor İyi Parti’de istifalar devam ediyor

Gazeteci Sedat Bozkurt'un aktardığına göre, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) gelen açıklamalar nedeniyle kızgın durumda. Bozkurt'un yazısına göre, YRP'nin iktidara yönelik açıklamaları ve 2024 bütçesine hayır oyu vermesi Erdoğan'ı rahatsız etti ve bu kızgınlık nedeniyle pazartesi günü gerçekleştirilecek olan AKP ile YRP arasındaki görüşme iptal edildi.

Yazara göre, YRP yöneticilerinin açıklamaları da AKP içindeki kızgınlığı daha da artırdı. Bozkurt, YRP'nin görüşmelerin sürmesinden yana olduğunu belirtiyor, ancak bazı parti yöneticilerinin açıklamalarının kişisel olduğunu ilan etmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor.

Bu gelişmeler ışığında, Bozkurt'un değerlendirmesi şu şekilde: "YRP başta İstanbul olmak üzere pek çok seçim bölgesinde kritik öneme sahip. Seçim hesaplarını çok hassas yapan Erdoğan kızgınlığını bir kenara bırakarak Fatih Erbakan’la görüşebilir mi? Bu mümkün. Mesele görüşmeleri değil zaten, anketler nedeniyle hayli öz güvenle hareket eden YRP’yi seçim iş birliğine ikna edebilir mi? Mesele bu..."
 

Editör: Burak Hakkı Polat