Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Kurultayı'na video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri hazırlıkları ve kampanya sürecine değinerek, kurultaya fiziken katılamasa da kalbinin orada olduğunu ifade etti.

Mesajında Bulgaristan'ın Türkiye için değerli bir müttefik ve güvenilir bir dost olduğunu vurgulayan Erdoğan, iki ülke arasındaki çok boyutlu ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Türkiye'nin, Bulgaristan ile ilişkilerini her alanda güçlendirmeye çalıştığını dile getiren Erdoğan, bu çabanın her iki ülkenin ortak çıkarlarına hizmet edeceğine inandıklarını ifade etti.

İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin Bulgaristan siyasetinin ve demokrasisinin yapı taşlarından biri olduğunu ifade ederek, soydaşların bu süreçte kurdukları güçlü bağlardan memnuniyet duyduklarını belirtti. Ayrıca, hareketin Bulgaristan'daki Türk ve Müslüman soydaşların menfaatlerini koruma konusundaki başarılarına vurgu yaptı.

Yeni seçilecek kadroların, birlik ve beraberlik içinde seçmenlerin beklentilerini önceleyen, kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla görevlerine devam edeceğine inandığını belirten Erdoğan, kurultay sonucunda seçilecek tüm görevlilere başarılar diledi. Mesajında Bulgaristan'da yaşayan soydaşlara, Hak ve Özgürlükler Hareketi üyelerine ve Bulgar dostlara selamlarını ileten Erdoğan, kurultayın başarılı geçmesini temenni etti.