Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener, 5 Haziran'da Beştepe'de sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 dakika süren bu görüşmenin ardından taraflar sessiz kaldı, ancak ortaya atılan iddialar hız kesmeden devam etti. Kulislerde, Pazartesi veya Salı günü İYİ Parti'de aktif siyaset yapan 4 milletvekilinin AK Parti'ye geçeceği konuşulmaya başlandı.

İYİ Parti'nin Milletvekili Sayısı Azalıyor
Meral Akşener'in İYİ Parti Genel Başkanlığını bırakmasının ardından bazı yöneticiler ve milletvekilleri partilerinden istifa etmişti. Son olarak, İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya'nın CHP'ye katılmasıyla İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 44'ten 36'ya düşmüştü. Eğer kulis bilgileri doğru çıkarsa, bu sayı 32'ye kadar düşecek.

"İYİ Partili 4 Vekil AK Parti'ye Geçecek"
Haber7 yazarı Ferhat Murat, İYİ Parti ile ilgili çarpıcı bir kulis bilgisi paylaştı. Murat, Pazartesi ve Salı günlerini işaret ederek, "Pazartesi ya da Salı günü İYİ Parti'de aktif siyaset yapan 4 milletvekili AK Parti'ye geçecek" dedi.

Sokak hayvanları düzenlemesinde belediyelere yeni yaptırım Sokak hayvanları düzenlemesinde belediyelere yeni yaptırım

"Akşener Başka Bir Partiye Mi Katılacak?"
Murat'a göre, İYİ Parti'den CHP'ye ve AK Parti'ye geçişlerin yaşanması partinin nereye doğru sürüklendiği konusunda soru işaretleri yaratıyor. Meral Akşener'in geleceği hakkında ise çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Murat, "Meral Akşener, ofis açtığında eski İYİ Parti genel başkanı olarak mı ofis açacak? Yoksa Milliyetçi Hareket Partisi'ne mi dönecek? AK Parti'ye mi katılacak?" sorusunu yöneltti.

"Akşener'in Aktif Siyasetin İçinde Olacağını Düşünmüyorum"
Murat, "Ben Meral Akşener'in yakın zamanda aktif siyasetin içinde olacağını düşünmüyorum. MHP veya AK Parti'ye girip siyaset yapmak yerine, bugüne kadar elde ettiği tecrübeleri Türkiye'ye aktarma konusunda kendisinden talep edildiği kadar sunma sürecine girebilir. MHP'den bu yana beraber siyaset yaptığı bir ortam hazırlanıyor. Meral Akşener'in amacı katkı sunmak. Türk siyasetinde makam, koltuk olarak görebileceği birçok noktayı görmüş bir isim. Bu saatten sonra genel başkanlık dışında başka bir siyaset yapma ihtimalini yüksek görmüyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Burak Hakkı Polat