İstanbul Topkapı Üniversitesi'nden emekli müstafi amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, İsrail ile İran arasındaki gerginliğin ardından tüm Türkiye'ye dikkat çeken bir uyarıda bulundu. 

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda Yaycı, şu ifadeleri kullandı:

Bu, bir cambaza bak savaşıdır. Gerginlik günler öncesinden başlıyor ve şimdi İran insansız hava araçları kaldırıyor. ABD ve İsrail de aynı şekilde davranıyor. "İran bize saldırıyor, peki şimdi biz ne yapacağız?" diye düşünüyorlar.

Şimdi neler olabilir?

Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu! Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu!

1. İsrail genişleyecek.
2. Gazze'deki zulüm bu sözde saldırıyla arka plana itilecek.
3. İsrail, "İran Hamas'ı da destekliyor" bahanesiyle Gazze'nin işgalini vahşetle tamamlayacak.
4. Ancak bu vahşetin kurbanlarının çığlıkları dinmeyecek.
5. İsrail Lübnan ve Suriye'ye girecek.
6. ABD ve İsrail, "Suriye'deki İran destekli gruplarla mücadele edeceğiz ve bunu PKK/YPG ile yapacağız" diyecekler ve PKK/YPG'nin etki alanını genişletecekler.
7. Suriye'nin güneyinden giren İsrail birliklerinin oluşturacağı koridorla PKK/YPG'nin kuzey ve doğudan güneye ilerlemesi sağlanacak.
8. Böylece fiilen İsrail Türkiye'ye komşu olacak.
9. Rusya ile birlikte İdlib'e de girerlerse, yeni milyonluk sığınmacı akını Türkiye'ye yönelecek.
10. Suriye'nin petrol bölgelerini içerecek bir terör devleti kurulması an meselesi olacak.
11. Bu arada Irak'ta da PKK'ya destek artacak, Türkiye köşeye sıkıştırılacak.

Cihat Yaycı, bu savaşın "cambaza bak savaşı" olduğunu öngörüyor. Şimdi milli birlik ve beraberlik içinde olma, iç cepheyi güçlü tutma ve ülkeyi karıştırmaya kalkacaklara karşı uyanık olma zamanıdır diyor.