Gazeteci Sedat Bozkurt, emeklinin son ikramiyesini almış olabileceğini belirtti.

Kısa Dalga’da yayınlanan yazısında gazeteci Sedat Bozkurt, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bayram ikramiyelerine itiraz ettiğini açıkladı. Bozkurt, “Şimşek’in programının ana temeli belli. Memur ve emeklilere enflasyonun üzerinde yarım puan bile olsa yüksek zam olmayacak. Önümüzdeki dönem bayram ikramiyesine de veda edebiliriz. Bayram ikramiyesinin konuşulduğu toplantıda “Bayram ikramiyesi nedir? Böyle bir şey dünyanın neresinde görülmüş” tepkisini bile göstermiş. Bu bir sinyal.” Dedi.

Kripto para borsasında hapis cezası konuşuluyor! Kripto para borsasında hapis cezası konuşuluyor!

Gazeteci Sedat Bozkurt’un yazısından ilgili bölüm şöyle:

Ekonomik tablo seçimlere 10 gün kala yüzde 5’lik faiz arttırımını bile gerektirecek kadar kötü. Emeklilere müjde olarak banka promosyonunun açıklandığı bir durumdayız buna ek olarak. 2023 yılında 4,5 trilyon lira vergi tahsil edildi, 2024 için hedef 7,4 trilyon lira ama bu da yetmiyor. KDV oranları yüzde 20’de eşitlenecek. Yani pek çok ürün ve hizmete zam gelecek.

1 Nisan’dan sonra ekonominin direksiyonuna tam yetki ile Mehmet Şimşek’in geçeceğini ve önünde oluşturacağı programı uygulamak için 3 yılı bulunduğunu yazmıştım. Çünkü bakanlık görevini kabul ederken öne sürdüğü koşul buydu. Bugüne kadar alınan bazı kararlarda da çok etkisi olduğunu görüyoruz. Emeklilere zam oranı ve ikramiye miktarı bunların somut uygulaması. Seçime kadar her istediğinin yapılmamasına ses çıkarmıyor, seçimden sonra aynı durumla karşı karşıya kalırsa bırakıp gideceğini de açıklamıştı. Seçimlerden sonra ekonomide tek yetkili Şimşek olacak.

Mehmet Şimşek tam bir teknokrat. Elinde hesap makinesi ile geziyor bir nevi. Siyasi kaygısı hiç yok. Ekonomiyi belli bir kıvama getirerek buradan CV’sine bir başarı öyküsü eklemek istiyor. Kendisine politik bir gelecek ya da politik kariyer planı yapma derdinde değil. Bu elini rahatlatıyor. Bir de Erdoğan, Şimşek ve politikalarına bir biçimde mahkûm, seçenek yok elinde.

Şimşek’in programının ana temeli belli. Memur ve emeklilere enflasyonun üzerinde yarım puan bile olsa yüksek zam olmayacak. Önümüzdeki dönem bayram ikramiyesine de veda edebiliriz. Bayram ikramiyesinin konuşulduğu toplantıda “Bayram ikramiyesi nedir? Böyle bir şey dünyanın neresinde görülmüş” tepkisini bile göstermiş. Bu bir sinyal.