Emekli Albay Orkun Özeller, Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekâtı'nın taktik ve stratejik olarak yanlış olduğunu iddia etti. Özeller, Hulusi Akar'ı sorumlu tutarak, "Hulusi Akar, o birlikleri o bölgeye soktu, şimdi ceremesini çekiyoruz" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında harekâtı değerlendiren Özeller, bölgedeki stratejik ve taktik hataları vurgulayarak, "Ben o Irak Kuzeyi bölgesini gezmiş dolaşmış bir subayım. En iyi bildiğim bölgeler de o bölgeler. Bu harekatla ilgili olarak stratejik olarak da taktik olarak da yanlış. Kendime çok kızıyorum. Bunu yaklaşık 1 yıldır, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak maksatlı açıklamalar yapıyor' denir diye hep yuttum. Dolayısıyla kendimi bu şehitlerden sorumlu tutuyorum. Çıkıp bunları konuşmadığım, anlatmadığım için. Kendim de bunun vicdani olarak sorumlu hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da 351 kaçak trafo bulundu Şanlıurfa'da 351 kaçak trafo bulundu

Harekâtın planlanmasında yaşanan hatalara dikkat çeken Özeller, "Hulusi Akar, o birlikleri o bölgeye soktu, şu anda ceremesini çekiyoruz. Bir harekat planlanırken şehitleri, yaralıları nasıl tahliye edersin, bunlardan başlarsın. O kadar derine inilmiş bir bölge ki, orada arkadaşlarımız, silahlı kuvvetlerde görev yapan arkadaşlarımız var. Onlarla da görüşüyoruz, bize anlattıklarını biliyoruz. Belki komutanlarına anlatamıyorlar veya anlattıkları komutanları bunları dinlemiyor" şeklinde konuştu.