Elon Musk, Teksas'a taşındıktan sonra Austin'de bir üniversite kurma planları yapıyor. 2022'de kurduğu The Foundation adlı vakfına yaklaşık 100 milyon dolar bağışlayan Musk, bu bağışla yeni eğitim kurumları açmayı amaçlıyor. İlk aşamada ilkokul ve ortaokul seviyesinde STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) odaklı eğitim kurumları açılacak. Ardından, üniversite seviyesinde eğitim veren bir kurum kurmak için çalışmalara başlanacak.

The Foundation, kurulacak üniversitenin vergi muafiyeti alabilmesi için başvuruda bulunacak. Üniversite, öğrencilere geleneksel müfredatın yanı sıra simülasyonlar, vaka analizleri, üretim çalışmaları ve laboratuvar deneyleri gibi pratik deneyimler sunarak öğrencilerin gelişimine odaklanacak.

Chery adeta 2. El piyasasıyla yarışıyor Chery adeta 2. El piyasasıyla yarışıyor

Austin, Teksas, son dönemde teknoloji alanında eğitim için popüler bir destinasyon haline gelmiş durumda. Elon Musk'ın kuracağı üniversite, bölgedeki eğitim olanaklarına yeni bir katkı sağlayacak. Musk, daha önce de SpaceX'in merkezinin bulunduğu Kaliforniya'da Ad Astra isimli bir okul kurmuştu. Taşındığı Teksas'a da bu okulu taşımıştı.