Elon Musk'ın girişimi olan Neuralink şirketi, insan beynine kablosuz çip implantı başarıyla yerleştirdi. Musk, proje ile ilgili X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "Dün ilk kez bir insana Neuralink implantı takıldı. İlk sonuçlar, umut verici oranda sinir uyarımı tespit edildiğini gösteriyor" dedi.

Neuralink'in ilk çip implantının adını 'Telepathy' olarak duyuran Musk, çip takılan bir hastanın iyileşmekte olduğunu da ekledi. Şirketin amacı, insan beyniyle bilgisayar arasında bağlantı kurarak nörolojik sorunlara çözümler üretmek.

Çipin kablosuz olarak şarj edilebilen pillerle çalıştığını belirten Neuralink, beyin sinyallerini kaydederek kablosuz şekilde bir cihaza gönderiyor. Böylece kişinin düşündüğü hareketler bilgisayarda işlenebiliyor.

Chery adeta 2. El piyasasıyla yarışıyor Chery adeta 2. El piyasasıyla yarışıyor

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Neuralink'e çipleri insanlar üzerinde test etme izni vermişti. Altı yıl sürecek çalışma kapsamında, insan saçından daha ince 64 adet esnek iplik, beynin belirli bölgelerine yerleştirilecek.

Musk, Telepathy adlı cihazın "Sadece düşünce yoluyla telefon, bilgisayar ve tüm elektroniklerin kontrolüne izin vereceğini" ifade etti. Amacın, özellikle iletişimde zorluk çeken bireylere daha hızlı bir iletişim imkanı sağlamak olduğunu belirtti.