Güney Amerika ülkesi Ekvador ile Meksika arasında siyasi bir gerilim patlak verdi. Ekvador'un eski başkan yardımcısı Jorge Glas, yolsuzluk suçundan hüküm giymiş olması ve siyasi sığınma talebinde bulunmasıyla birlikte, Meksika'nın başkenti Kito'daki Büyükelçiliği'ne sığınmıştı.

Ancak, Ekvadorlu yetkililer, Glas'ı bulmak için Meksika Büyükelçiliği'ne baskın düzenledi. Ekvador polisinin yaptığı bu baskın sonucunda, Glas zorla gözaltına alındı. Bu olayın ardından Meksika Devlet Başkanı Manuel Lopez Obrador, Dışişleri Bakanı'na Ekvador'la diplomatik ilişkileri askıya alma talimatı verdiğini duyurdu.

Türkiye’nin NATO üyeliğine onay vermesinden sonra Finlandiya ve İsveç’ten tam destek! Türkiye’nin NATO üyeliğine onay vermesinden sonra Finlandiya ve İsveç’ten tam destek!

Obrador, bu kararı almasının sebebini uluslararası hukukun ve Meksika'nın egemenliğinin ihlal edilmiş olması olarak açıkladı. Bu gelişmelerle birlikte, Ekvador ile Meksika arasındaki diplomatik ilişkilerde ciddi bir gerilim yaşanmış oldu.