İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ’Girişim ve Sürdürülebilirliğin Merkezi İstanbul’ Tematik Sunumu'nda kritik değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu'nun konuşmasına CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de katıldı ve İmamoğlu'nun ardından kürsüye çağrıldı.

İYİ Parti'de seçim ikinci tura kaldı İYİ Parti'de seçim ikinci tura kaldı

İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini "bir emlak projesi" olarak tanımlayarak şunları söyledi: "Kanal İstanbul bir emlak projesidir. İnsanlarımız şiddetle reddediyor. Bunun altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz." Projeye yönelik kamuoyundaki tepkileri de aktaran İmamoğlu, hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın iddialarını reddetti ve şu ifadeleri kullandı: "İl Başkanı onu yalanlıyor, bakanlık yalanlıyor. Cumhurbaşkanı zaten umursamıyor."

Kanal İstanbul'un Türkiye için tehlike arz ettiğini dile getiren İmamoğlu, projenin İstanbul için ölüm fermanı olduğunu belirtti. Ayrıca, İstanbul'un kentsel dönüşüm sürecine de değinen İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hiçbir bina dönüşümü gerçekleştirmediklerini vurguladı.

Teknoloji yatırımlarında gençleri desteklemeyi sürdüreceklerini de belirten İmamoğlu, "Başımıza icat çıkaran gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Oyun geliştirme merkezinin ikincisini Anadolu Yakası'nda hayata geçireceğiz" dedi.

Son olarak, İmamoğlu, sandık güvenliği için "İstanbul Gönüllüleri'ne katılma" çağrısı yaparak, yerel seçimlerde güvenliği sağlamak adına alınacak önlemlere dikkat çekti. İstanbul'un geleceği için mücadele edeceklerini vurgulayan İmamoğlu, İstanbul'un kalkınması ve sürdürülebilirliği için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.