O ülkede telegram kullanımı askıya alındı O ülkede telegram kullanımı askıya alındı

İslam'ı hedef alan sözleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var" diye tepki gösterdiği Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a Yunanistan'dan destek geldi. Başbakan Miçotakis, "Erdoğan'ın Macron'a hakaretleri ve Fransa'yı hedef alan nefret dili kabul edilemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Kayseri'de AK Parti'nin 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, her fırsatta İslam'a olan nefretini dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sert tepki göstermişti. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı için, "Fransa Cumhurbaşkanı için "Macron denilen zatın İslam ile, Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var" ifadelerini kullanmıştı.

"MACON VE FRANSIZ HALKININ YANINDAYIZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten destek geldi. Miçotakis, "Erdoğan'ın Macron'a hakaretleri ve Fransa'yı hedef alan nefret dili kabul edilemez. Macron ve Fransız halkı ile tam destek ve dayanışma içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.