İrlanda'nın başkenti Dublin'de şehir merkezindeki meydanda bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda, 3'ü çocuk olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Bir kız çocuğunun durumunun ağır, diğer iki çocuğun durumunun ise daha hafif olduğu öğrenildi. 

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi mi? ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi mi?

İrlanda güvenlik birimleri olayı ''terör'' olarak değil, bağımsız bir şiddet olayı olarak niteledi. 

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin yabancı uyruklu olduğu iddia edildi. 

Gelişmelerin ardından Dublin'de çok sayıda kişi sokaklara döküldü. Otomobilleri ve bazı dükkanları ateşe veren öfkeli kalabalık, polis güçleriyle de arbede yaşadı. Yürüyüş yapan protestocular, "İrlandalı hayatı önemli" sloganları attı.

Saldırıyı sığınmacı statülü bir kişinin yaptığını iddia eden grup, bir polis aracını ve tramvayı ateşe verdi ve bazı polis memurlarına saldırdı.

İrlanda Adalet Bakanı Helen McEntee, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün Dublin şehir merkezinde meydana gelen korkunç saldırı hepimizi şoke eden dehşet verici bir suç, ancak bu akşam şehir merkezimizde tanık olduğumuz sahnelere müsamaha gösterilemez ve gösterilmeyecektir." ifadesini kullandı. McEntee, "haydut ve manipülatif bir unsurun, dehşet verici bir trajediyi tahribat yaratmak için kullanmasına izin verilmemesi gerektiğinin" altını çizdi.

Editör: Haber Hergün