ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı

Eski Amerikan Başkanı Donald Trump, emlak sektöründe dolandırıcılık iddialarına ilişkin gündeme gelen 454 milyon dolarlık ceza konusunda açıklamalarda bulundu. Trump, avukatlarının "Trump'ın bu cezayı ödeyecek kadar parası yok" ifadelerine karşılık olarak, kendisinin yaklaşık olarak 500 milyon dolarlık nakit parasının bulunduğunu duyurdu. Bu açıklamayı sosyal medya hesabı Truth Social'da paylaşan Trump, bu paranın büyük bir kısmını başkanlık seçim kampanyasında kullanma niyetinde olduğunu belirtti.

Trump, New York Başsavcısının ve davanın yargıcının, kendisinden bu paranın hile ve yolsuzlukla alınmak istendiğini iddia etti. "2016'da kazanmam beklenmeyen bir seçimi kazanmak dışında yanlış bir şey yapmadım. 2020'de daha iyi yaptım ve şimdi 2024'te büyük farkla öndeyim. Bu Amerika'da komünizmdir." şeklinde açıklamalarda bulunan Trump, iddiaların siyasi bir oyun olduğunu öne sürdü.

Trump'ın temyiz mahkemesindeki itiraz süreci devam ederken, pazartesi gününe kadar 454 milyon dolarlık bir teminatı ödemesi gerekiyor. Aksi takdirde, başsavcının Trump'a ait Florida'daki Mar-a-Lago dahil herhangi bir eyalette bulunan mal varlığına el koyma yetkisi bulunuyor. Trump'ın ceza ödeme süreci ve emlak sektöründeki dolandırıcılık iddialarıyla ilgili gelişmeler merakla takip ediliyor.