MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan satır başları...

Gazze'de masumların kanı hala dökülmektedir. Modern dünyanın gözü önünde çoğunluğu kadın ve çocuk olmak 35 binin üzerinde kardeşimiz alçakça soykırım kurbanı olmuştur. Küresel vicdan İsrail'e karşı baskısını artırmalıdır. Durdurulması gereken terör devleti İsrail'dir. İsrail hükümetinde bir yarılma söz konusudur. Savaş karşıtlarının protesto ve gösterileri yoğunluk kazanmıştır. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yakalama talebi çok önemli bir gelişmedir.

İRAN'DAKİ HELİKOPTER KAZASI

İran ve İsrail arasındaki yüksek gerilim ve karşılıklı saldırılar, Slovakya Başbakanının uğradığı suikast, İran Cumhurbaşkanı ve İlham Aliyev'in baraj açılışı töreni için buluşmaları, helikopter kazası birbirinden bağımsız gelişmeler değildir. Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin kaza geçirmesi, küresel ve bölgesel tehditlerin üst düzey seviyeye tırmanmasına yol açmıştır. Dost ve kardeş İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Dışişleri'nden Yemen açıklaması Dışişleri'nden Yemen açıklaması

"KAZA MIDIR SABOTAJ MIDIR"

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybetmesi üzülerek belirteyim ki küresel-bölgesel tedirginliğin artmasına yol açmıştır. İlk açıklama kaza yönündedir. Hakikaten kaza mıdır ya da sabotaj mıdır bilemem. Ama bu olay üzerindeki sis perdesinin aralanması zorunluluktur. Reisi'nin ölümü aydınlatılmalıdır. İsrail ve ABD'nin rolü, nerede durdukları mutlaka belli olmalıdır. Tedbir ve güvenlik önemli kaçınılmaz ihtiyaçtır. Bu kazayla ilgili uluslararası bağımsız soruşturma komisyonu kurulmalıdır. BM derhal inisiyatif üstlenmelidir, bu zor günlerde Türkiye İran'ın yanındadır. Kazanın duyurulduğu ilk andan itibaren Türkiye her türlü desteği sağlamıştır. İran'ın sabır, sükünet, birlik - beraberlik, dayanışma ile bu çetin süreci atlatacağına inancımız tamdır.

"AYM'NİN ELİNİ TUTAN KALMAMIŞTIR"

Anayasa mahkemesi HDP'nin kapatma davasını neden sürüncemede bırakmaktadır, HDP bugün değilse ne zaman kapatılacaktır? Onun uzantısı DEM'in Türkiye'ye kastetmesinin hesabı ne zaman sorulacaktır. Bay Zühtü'nün gitmesinin ardından AYM'nin elini tutan kalmamıştır. O halde bu iş bitmelidir, HDP ve devamı kapatılmalıdır.

ÖZGÜR ÖZEL'E SORULAR

CHP yönetimine de yüklenen Bahçeli, "CHP yönetiminin 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili mahkeme kararına 'siyasi' demesi rezaletin ta kendisidir. Türkiye'yi Cumhurbaşkanımızın değil de başkalarının yönettiğini iddia eden Özgür Bey'e soruyorum; İmralı canisinin ve terör mahkumlarının affını istiyor musunuz? Türkiye topraklarında Bağımsız Kürdistan kurulmasından yana mısınız? DEM'e söz verdiniz mi? Cezalar hukuksuz ise sizin için hukuk nedir, adalet nedir, millet nedir?" dedi.

"TUZAK KURANLAR DEŞİFRE OLDU"

Emniyet'teki kriz hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Son 10 yıldır felaket üstüne felaket yaşandı hamd olsun hepsinin üstesinden gelinmiştir. Son olarak emniyet içine yuvalanmış FETÖ benzeri kumpas hazırlıkları bertaraf edilmiştir. Tuzak kuranlar deşifre oldu ve yakayı ele verdi. Görünmeyen figüranların da olduğunu göz önüne alıp devlete sızma ihtimalini değerlendirmek lazım" diye konuştu.

"TÜRK MİLLETİNE ÇAĞRI YAPIYORUM"

TBMM'ye 'dokunulmazlıklar' için çağrı yapan Bahçeli, şunları söyledi: "Türkiye'ye, Türk milletine çağrı yapıyorum; Mehmetçiğimiz, polisimiz, yurtiçinde ve yurtdışında olmak üzere teröristleri etkisiz hale getirirken, sizler Meclis'te milli iradeye aykırı teröristi etkisizleştirmek mecburiyetindesiniz. Onun için Meclis görevini yapmalı, dokunulmazlıklar kaldırılmalı, gereken ceza verilmelidir."

Editör: Burak Hakkı Polat