MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda partisinin ve Cumhur İttifakı'nın 31 Mart seçimlerindeki başarısını vurguladı. Bahçeli, yumuşama çağrılarının sözde kalmaması gerektiğini belirtti ve Kobani Davası kararlarına yönelik eleştirileri art niyet olarak nitelendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerine değinerek partisinin ve Cumhur İttifakı'nın seçimden zaferle çıktığını iddia etti. Bahçeli, "31 Mart 2024 seçimlerinin kendine özgü şartları içinde partimiz ve Cumhur İttifakı başarıya ulaşmıştır. Somut ve sarih sonuçlar başkaca bir yoruma gerek bırakmamıştır," dedi.

Yumuşama Çağrıları ve Kobani Davası Kararları
Bahçeli, siyasette yumuşama çağrılarının sadece sözde kalmaması gerektiğini vurguladı. "Yumuşama kisvesi altında, yumuşakça olmamızı, sesimizin kısılmasını, irademizin kırılmasını kimse beklememeli. Kumpasçılarla işimiz olamaz, komplo peşinde koşanlarla ortak noktamız bulunamaz. Devletin içinde FETÖ yapılanması kuran, güç devşiren odaklarla yolumuz kesişemez," ifadelerini kullandı.

İyi Parti’de istifalar devam ediyor İyi Parti’de istifalar devam ediyor

Kobani Davası kararlarına yönelik de konuşan Bahçeli, kararlara yönelik eleştirileri art niyet olarak yorumladı. "6-8 Ekim olaylarını azmettirenlerin cezasına karşı gelmek devlete ve millete hakaret olup art niyetlilik ve ikiyüzlülüktür. Hukuksuzluk demek art niyetliliktir," dedi.

Seçim Sonuçları ve MHP'nin Başarısı
Bahçeli, seçimlerin sonuçlarına dair de değerlendirmelerde bulundu. "Seçimlerin kesin sonuçları YSK tarafından açıklanmıştır. Seçimlerde partilerin aldığı oyun sağlıklı ve gerçekçi değerlendirilmesi için il meclis üyeliği tek yoldur. Belediye başkanı seçiminde oy verme eğilimi ile meclis üyeliğinde oy verme eğilimi farklıdır. Ülke genelinde MHP il genel meclis üyeliğinde yüzde 16,64 oy almıştır. Cumhur İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 48,8'dir," dedi.

Bazı kesimlerin MHP'nin oy oranını düşük göstermeye çalıştığını belirten Bahçeli, "Bazı zeka özürlülerinin zaviyesinden baktığımızda partimiz yüzde 1,65 oy almıştır. 28 ilde ittifak, 2 büyükşehirde kendi adayını gösteren MHP'yi yüzde 1,65 ile tartıya çıkarmak aymazlık olduğu kadar karanlık bir niyettir. Havanda su dövenlerin havaları sönmüştür. MHP, Türkiye çapında müstesna bir sonuç almıştır," diye konuştu.

Türkiye'nin Geleceği ve Milli Hedefler
Bahçeli, Türkiye'nin seçimlerin gerilimli atmosferinden uzaklaşması gerektiğini ve milli hedeflere odaklanması gerektiğini vurguladı. "MHP ve Cumhur İttifakı ister yerel ister merkezi yönetimde milletimize hizmetle mesuldür. Türkiye seçimlerin yüksek gerilimli atmosferinden uzaklaşmalıdır. Yumuşama çağrıları sözde kalmamalıdır," ifadelerini kullandı.

Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin milli bir hedef olduğunu belirten Bahçeli, "Türkiye ve Türk milletinin tarih, kültür ve kardeşlik vadisinde buluşup birbirimizle kenetlenemeyecek miyiz? Yoksa birbirimize sırt mı çevireceğiz?" dedi.

FETÖ ve Diğer Yapılarla Mücadele
Bahçeli, devlet içinde güç devşiren odaklarla mücadele edeceklerini belirterek, "Yumuşama kisvesi altında, yumuşakça olmamızı, sesimizin kısılmasını, irademizin kırılmasını kimse beklememeli. Kumpasçılarla işimiz olamaz, komplo peşinde koşanlarla ortak noktamız bulunamaz. Devletin içinde FETÖ yapılanması kuran, güç devşiren odaklarla yolumuz kesişemez," dedi.

Editör: Burak Hakkı Polat