Yeni evlenecek genç çiftlere destek olmak amacıyla başlatılan Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular 15 Şubat'ta başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, fonun ilk uygulamasının deprem bölgesinde gerçekleştirileceğini ve daha sonra ülke genelinde yaygınlaştırılacağını açıkladı.

KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? KPSS başvuruları ne zaman başlayacak?

15 Şubat itibarıyla başlayacak başvuruların e-Devlet aracılığıyla alınacağını belirten Bakan Göktaş, "Deprem bölgesinde aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecekler." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vaadi üzerine faizsiz evlilik kredisi, Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla verilecek. Yeni evlenen çiftlere iki yılı ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi sağlanacak. Ayrıca, bu destek kapsamında çocukların eğitimi gibi aile bütünlüğünü koruyan hizmetlere de destek sağlanacak.

Aile ve Gençlik Fonu, başvuruların başlamasıyla genç çiftlere maddi destek sunarak aile kurma süreçlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.