Irak’ın Kerkük kentinin kuzeybatısındaki Bay Hasan bölgesinde bulunan petrol kuyularından ikisine terör örgütü DEAŞ’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polisin öldüğü, 2 polisin ise yaralandığı bildirildi.

Kerkük Polis Müdürlüğü Sözcüsü Amir Nuri, Irak’ın Kerkük kentinin kuzeybatısındaki onlarca petrol kuyusunun bulunduğu kentin kuzeybatısındaki Bay Hasan bölgesindeki 177 ve 183 numaralı kuyularını hedef alındığını açıkladı. Polis Müdürlüğü Sözcüsü Nuri, terör örgütü DEAŞ’lı teröristlerin kullandıkları hafif silahlarla düzenledikleri saldırıda 1 polisin öldüğünü, 2 polisin yaralandığını belirtti.

Avrupa Parlamentosu’ndan “İran” kararı Avrupa Parlamentosu’ndan “İran” kararı

Türkmen basınına yansıyan terör saldırısında her iki kuyuda da yangın meydana geldiğini bildiren Nuri, olayın hemen ardından müdahale edilerek yangının söndürüldüğünü kaydetti. Yangının kısa sürede söndürüldüğü için petrol kuyusunun etkilenmediğini belirten Nuri, bölgede operasyon başlatıldığını ifade etti.

DEAŞ’IN IRAK’IN KIRSAL BÖLGELERE SALDIRILARI SÜRÜYOR

Terör örgütü DEAŞ’ın, Haziran 2014’te Irak’ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamıyla Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirdiği bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. 9 Aralık 2017’de DEAŞ’a karşı zafer kazanıldığı açıklansa da ve Irak’ın DEAŞ’tan temizlenmesinin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen örgüt söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde saldırılarına devam ediyor.