31 Mart yerel seçimleri ardından, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu seçime yönelik açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Milletimiz herkesin ders alması gereken şekilde siyasete bir ayar vermiştir" dedi. Davutoğlu, sonuçların Türkiye için hayırlı olmasını dilerken, Seçime katılımın oranının %78'de kalmasını ve yaklaşık 13 milyon vatandaşın sandığa gitmemesini de eleştirdi.

Davutoğlu açıklamasında, seçim ile ilgili 3 önemli hususun olduğunu bildirdi.

"Birincisi her zaman yüzde seksenlerin üzerinde olan katılımın, yüzde 78 de kalması ve yaklasık 13 milyonun sandıga gitmemesidir. Ümit ederim ki bir sonraki secimde telafi edilir.

İkincisi devlet imkanlarına sahip bakanların seçime müdahil olması ve eşitsiz rekabet koşulları,

Üçüncü olarak ise, seçimlerden sonra Van'da sandıktan çıkan millet iradesinin yok sayılması, YSK'nın onay verdiği bir adayın seçimi kazanması sonucu mazbatanınn verilmemesi bir demokrasi ayıbıdır asla kabul edilemez. YSK'nın bu karardan geri dönmesi çok doğru bir karar olmuştur. Bu önemli karar dolayısıyla YSK üyelerini tebrik ediyorum." açıklamalarında bulundu.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu DİSK ile beraber Taksim'e yürüyecek Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu DİSK ile beraber Taksim'e yürüyecek

Davutoğlu, genel seçim değerlendirmesinde ise, "Milletimiz herkesin ders alması gerekecek şekilde siyasete ayar vermiştir. Bu seçimde milletimiz iktidara çok açık bir mesaj vermiştir: 'Sen bu fırsatı halkın mutluluğu için kullanacağına kendi çıkarın için kullandın. Kibrinle beni çantada keklik olarak gördün ben çantada keklik değilim ama sen benim oy pusulamdaki bir mühürden ibaretsin' demiştir. Demokrasimize inanç aşılayan bu mesaj için milletimize teşekkür borçluyuz.

Son olarak Davutoğlu, partisi ile ilgili, "Biz buradayız, biz ciddi sıkıntılarla boğuşan milletimizin arasındayız, biz yeni bir ufuk arayan ülkemizin hizmetindeyiz. Hiç kimse kaygıya düşmesin, adımızdan da anlaşılacağı üzere biz geleceğiz, Allah'a emanet olunuz." açıklamasında bulundu.