Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından katıldığı bir TV kanalında yaptığı konuşmayı paylaştı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir seçim yapması gerektiğini belirten Davutoğlu, "Erdoğan, büyük Türkiye yolunda mı ilerleyecek yoksa kayıt dışı siyasete teslim mi olacak?" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Bahçeli'nin paylaşımına yorum AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Bahçeli'nin paylaşımına yorum

"YILLARDIR UYARDIĞIMIZ KONULARDA İLK DEFA KULAKLARI AÇILDI"

"Devlet adamı kuklayı kulağından tutar içeri atar kuklacıyı da mahkemeye atar. Eğer FETÖ'de yeni bir hareketlenme varsa çok daha üst düzey bir operasyon gerekir. 2-3 polisin tutuklanması dışında bir işaret görmüyoruz. Dikkat edin bütün bu olaylar Erdoğan'ın 'siyasette yumuşama' açıklamalarından sonra çıktı. Bir tarafta siyasi yumuşamadan rahatsız olan çevreler, özellikle hesap verme durumunda olmayan bazı başdanışman unvanı taşıyan veya Beştepe'de AK Parti'nin harcında hiçbir çimentosu olmayan güruh var, onlar AK Parti'nin gücünün sömürerek büyüdüler. Diğer tarafta da halka hesap verme durumunda olan AK Parti Genel Merkezi var. Bizim yıllardır uyardığımız konularda ilk defa kulakları açıldı.

"ERDOĞAN NET BİR SEÇİM YAPMALI"

Sayın Erdoğan'ın net bir seçim yapması lazım. 2001'deki AK Parti'nin büyük Türkiye'ye doğru gidiş yönünde mi olacak rotası ya da kontrolden gittikçe çıkan mafyatik yapıların asalak gibi devlete üşüştüğü bir yapı mı olacak? Cumhurbaşkanı siyasi iradeyi eline alarak alacağı cesur kararlarla bu işi yapabilir. Peki o alacağı cesur kararlar nedir? Meclise sunduğumuz siyasi etik yasası bugün uyarlansaydı siyasetle mafya arasında ilişki kurmak mümkün olmazdı. Bugün şikayet edilen birçok şey yaşanmayacaktı bu ülkede. Siyasi ahlak yasası geçmiş olsaydı bugünkü büyük kaynak israfı olmazdı. Sayın Erdoğan'a çağrım mutlaka birinci seçeneği tercih etmesidir. "