Çorum'da karakol komutanı trafik kazasında şehit oldu Çorum'da karakol komutanı trafik kazasında şehit oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Habertürk canlı yayınında konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırına dair açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Bu yılın ortasına kadar geçerliliği var, temmuzda süremiz var. Yaklaştığı zaman bir etki değerlendirme yapılacak, artılarına, eksilerine bakılacaktır. Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir." şeklinde konuştu.

"Sosyal konut, ilk konut sahipliği gibi hususların yanı sıra afette dayanıklı, yeşil dönüşümle birlikte enerji anlamında da daha efektif bir konut yapılanmasına doğru gidilmesini gerektiğini" ifade eden Yılmaz, önümüzdeki dönemlerde sosyal konut üretimine yönelik politikaların artacağını belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin kredi notunun yükseltilmesine ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, Fitch Ratings'in not artışının Türkiye'nin hak etmediği bir konumda olduğunu belirterek, orta vadeli programlarını hayata geçirme kararlılıklarını vurguladı. Enflasyonla mücadeleye öncelik verdiklerini ve planlı bir şekilde bu hedefe yönelik politikaları uyguladıklarını ifade eden Yılmaz, enflasyonun düşürülmesiyle birlikte kira artışları gibi konularda da daha sağlıklı bir durumun oluşacağını belirtti.

Ayrıca, Türk lirasındaki değer kaybına da değinen Yılmaz, serbest kur rejimine vurgu yaparak, Merkez Bankasının bu konuda spekülasyonlarla mücadele ettiğini ve küçük yatırımcıları korumaya yönelik müdahalelerde bulunabileceğini ifade etti. Yılmaz, enflasyonun reel kur üzerinde etkisi olduğunu, ancak ekonominin büyümesi ve dengeli bir yapıya kavuşmasıyla bu etkilerin azalacağını belirtti.