CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, her 3 çocuktan birinin yoksul ve suça karışan çocuk sayısı 1 milyonu geçtiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 104'üncü Yılı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle AKP iktidarında çocukların sosyo-ekonomik durumunu mercek altına alan kapsamlı bir rapor hazırladı.

77 ilde “SİBERGÖZ-37” operasyonu 77 ilde “SİBERGÖZ-37” operasyonu

Becan, “Bugün Türkiye’de her 3 çocuktan 1’i yoksullukla karşı karşıya. Son 8 yılda suça sürüklenen çocuk sayısı 1 milyonu aştı. Çocuklar arasında uyuşturucu yaygınlaştı. Madde kullanımına bağlı suçlar nedeniyle hakkında işlem yapılan çocuk sayısı yüzde 22 arttı. Hayat pahalılığı yükseldikçe, haneleri vuran yakıp kül eden sefalet yaygınlaştı. Bunun bir sonucu olarak çocuk işçiliği de tavan yaptı. Bugün 15-17 yaş grubuna mensup her 5 çocuktan 1’i çalışmak zorunda. Çocuklara bir bayramı bile çok gören AKP iktidarı ise mevcut sorunları çözmek yerine bu tabloyu saklamak için hayati istatistikleri karartmanın yollarını arıyor.” Dedi.

TÜİK verilerine göre hazırlanan rapor, Türkiye’nin gerçeklerini bir kez daha gözler önüne serdi.