Taksim'den erken ayrılması tepkiyle karşılanan Özgür Özel'den açıklama geldi Taksim'den erken ayrılması tepkiyle karşılanan Özgür Özel'den açıklama geldi

31 Mart seçimlerinde CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Cemil Tugay, KRT'de Gökhan Kayış ile Türkiye Meclisi yayınında ilginç bir diyalogu paylaştı. Tugay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yapılan toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik çarpıcı bir açıklama yaptığını belirtti.

Tugay, canlı yayında İmamoğlu'nun belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmayı anlatarak, "Ekrem Başkan kürsüye çıktı. Uzun bir konuşma yaptı ve hepimize içindeki acıyı hissettirdi" dedi. İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na hitaben yaptığı çıkışı paylaşan Tugay, "Biz, kaybetmemesi gereken insanlarız. Biz neden bu seçimi kaybediyoruz? Ben bundan sonra Türkiye'de hiçbir seçimi kaybetmek istemiyorum" ifadelerini aktardı.

Cemil Tugay, İmamoğlu'nun sözlerinin kendisinde derin bir etki bıraktığını vurgulayarak, "O kadar içten söyledi ki açıkçası ben orada yürekten bağlandım kendisine. Ekrem başkanın başarılı olmakla ilgili kararlılığı var. İstanbul'da beraber çalışacağı insanlarla ilgili kendi tercihlerini kabul ettirme çabası var, hakkıdır" şeklinde konuştu.