Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini belirterek, tüm seçmenleri oy kullanmaya çağırdı. Konuşmasında, İzmir'deki AKP'li 3 belediye başkan adayıyla ilgili yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını içeren dosyaları kamuoyuyla paylaştı.

Polat, İzmir'deki olayı "İzmir organize işler sarmalı" olarak tanımlayarak başladı. Kemalpaşa Örnekköy'deki bir villanın tavuk çiftliği olarak gösterilerek yapı kayıt belgesi alındığını ve daha sonra villa olarak kullanıldığını ifade etti. "İzmir'e talip olan 3 arkadaşımızın imar konusunda nasıl bir rant sarmalı içinde olduğunu anlatacağım" diyen Polat, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ben buna İzmir organize işler sarmalı diyebilirim. İzmir’e talip olan 3 arkadaşımızın imar konusunda nasıl bir rant sarmalı içinde olduğunu anlatacağım. Hikayenin başlangıcı 1977’de Kemalpaşa Örnekköy’de bir tavuk çiftliği hikayesinden başlıyor. 1977’de yapılmış, adını andığım ada ve parseldeki harabe haldeki tavuk çiftliği görüntüleri, bu inşaat yapılmaya başlandığı andaki hafriyat çalışmaları ve meydan düzenlemesi şeklinde gidiyor."

Polat, Kemalpaşa'daki olayın detaylarını aktarırken, Kırkpınar adlı bir şirketin AKP'li Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar ve babasına ait olduğunu belirtti. Bu şirketin, yapı kayıt belgeleri almak için yalan beyanda bulunduğunu ve villa inşa ettiğini ifade etti. Ardından, CHP'li belediyenin yaptığı denetimler sonucunda belgelerin iptal edildiğini ve bakanlığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Polat, yaşananları şu sözlerle aktardı:

Erdoğan-Özel görüşmesi nasıl geçti? Erdoğan-Özel görüşmesi nasıl geçti?

"Buralarda ‘insanlar yaşıyor, bağımsız bina’ diyorlar. ‘Burası artık tavuk çiftliği değil, 91 adet bağımsız yapıdır’ diyorlar. Yalan söylüyorlar. 2019 tarihinde bir ruhsat başvurusunda bulunuyorlar. Onun adı da güçlendirme ruhsatı. Arkasından biz CHP’li belediye seçimi kazandığında var olan şikayetleri değerlendirmeye başlıyor. Kırkpınar’ların yapısı üzerine çok fazla şikayet gelince Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı çalışmalara başlıyorlar."

Yapılan denetimler sonucunda belgelerin iptal edildiğini ve bakanlığa suç duyurusunda bulunulduğunu vurgulayan Polat, yaşanan olayın bir rant projesi olduğunu ve toplamda 1.8 trilyon liralık bir vurgun yapıldığını ileri sürdü. Ardından, savcılara ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na çağrıda bulundu.