Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kırım Tatarları açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kırım Tatarları açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart yerel seçimleri için aday belirleme sürecini sürdürüyor. CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantıları sonrasında Antalya ve Muğla adaylarının açıklanması bekleniyor. Parti Meclisi toplantısının en kapsamlı toplantılardan biri olması öngörülüyor, bu toplantıda kalan seçim çevreleri için adayların belirlenmesi planlanıyor.

Antalya'da Muhittin Böcek'in devam etmesi veya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın isminin değerlendirilmesi beklenirken, Muğla'da mevcut belediye başkanı Osman Gürün'ün aday olmayacağı, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Milletvekilleri Burak Erbay, Cumhur Uzun ve 27. Dönem Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in adaylık için konuşulan isimler olduğu belirtiliyor.

İzmir adayının bir sonraki Parti Meclisi toplantısında kesinleştirilmesi beklenirken, İstanbul, Ankara ve İzmir'in ilçe belediye başkan adaylarının büyük bölümünün de bu toplantıda açıklanması öngörülüyor. Ankara'da Çankaya adayının bu toplantıda açıklanmayabileceği ifade edilirken, CHP'nin geniş bir kapsamda aday belirleme sürecine devam ettiği gözlemleniyor.