Yerel seçimlere doğru yaklaşılırken, İstanbul'da partiler adaylarını belirlemeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurmayları, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylarını açıklamasına ilişkin Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'a değerlendirmelerde bulundu. CHP'li yetkililer, çoklu adaylı yarışı olumlu karşıladıklarını belirterek, "Bizim açımızdan hiçbir partinin çıkardığı adayla sorunumuz yok. Ekrem başkan da yola çıkarken asıl hedefin ‘İstanbul İttifakı’ olduğunu söylemişti. Her parti kendi adayını çıkarabilir. Bizim onlarla ilgili yorum yapmamız da yanlış olur" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'den cezaevinden çıkan Çetin Doğan'a eleştiri Devlet Bahçeli'den cezaevinden çıkan Çetin Doğan'a eleştiri

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eş başkan adayını Meral Danış Beştaş olarak açıklamasının ardından, Yeniden Refah Partisi'nin de Mehmet Altınöz'ün adaylığını duyurmasıyla İstanbul'da çoklu adaylı seçim yarışı başlamış oldu. CHP'li kurmaylar, bu durumu olumlu karşıladıklarını belirtirken, "Biz ikisine de saygı duyarız. Meclis’ten tanıdığımız insanlar. Ama biz belediyecilik tecrübesi açısından İstanbul’u en iyi yönetecek ismin Ekrem başkan olduğunu biliyoruz. Biz kimseye ‘Aday çıkarma’ diyemeyiz. Seçmenlere ‘Hizmete oy verin’ çağrısı yaparız" şeklinde konuştu.

CHP'nin kampanyası boyunca hizmetlerini anlatan ve ayrıştırıcı bir dil kullanmaktan kaçınacağını belirten kurmaylar, "Biz tabanda bir birlikteliğin arayışındayız. Seçmenleri sandıkta birleştireceğiz" dedi. Ayrıca, AKP'nin uzun süredir muhalefeti terörize ederek "kirli pazarlık" suçlaması yaptığını hatırlatan CHP yetkilileri, "Burada iddia ettikleri gibi ‘kirli bir pazarlıkta’ olmadığımız da ortaya çıkmış oldu" şeklinde değerlendirmede bulundu. Yeniden Refah Partisi'nin aday çıkarmasıyla ilgili olarak ise "AKP ile potansiyelleri aynı, oy geçişi olabilir" görüşünü paylaştılar.