Son günlerde CHP içinde gündemi sarsan açıklamaların ardından, CHP lideri Özel'den önemli bir açıklama geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Burcu Köksal'a yönelik sert tepkisi sonrası, CHP lideri Özel, bu meselede net bir duruş sergileyerek partisinin içindeki anlaşmazlığın çözüme kavuştuğunu açıkladı.

Taksim'den erken ayrılması tepkiyle karşılanan Özgür Özel'den açıklama geldi Taksim'den erken ayrılması tepkiyle karşılanan Özgür Özel'den açıklama geldi

Ekrem İmamoğlu'nun, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" sözlerine verdiği sert karşılık sonrası, CHP lideri Özel, taraflarla yapılan görüşmelerin ardından konunun kapanmış olduğunu ifade etti. Özel, "Bu mesele CHP açısından kapanmış bir meseledir. İmamoğlu'nun açıklamalarıyla, Köksal'ın duruşu arasında uyum sağlanmıştır" dedi.

Partisinin içindeki birliği vurgulayan Özel, "Lideri benim" mesajını da yineleyerek, CHP'nin Afyonkarahisar'daki seçimlere odaklandığını belirtti. "Ekrem Bey'in açıklamasının İstanbul seçimli odaklı olmasına rızam var. Bu mesele CHP açısından kapanmış bir meseledir. Afyon'da iyi gidiyoruz. Her yönüyle kritik bir yerde seçimi alıyoruz" şeklinde konuşan Özel, partisinin birlik ve beraberliğini koruma çabalarını vurguladı.